Aktualne novosti

Sortiraj: Novejše / Starejše

Evropski parlament sprejel direktivo o uporabi IT tehnologij pri načrtovanju novih stavb

Objavljeno: 05.2.2014

Evropski parlament je v začetku meseca januarja sprejel novo direktivo, ki podjetja in deležnike v gradbenem sektorju spodbuja in zavezuje k večji uporabi naprednih računalniških in informaicjskih tenologij v vseh procesih načrtovanja, gradnje in obnove stavb.

Nova direktiva Evropskega parlamenta, t.i. European Union Public Procurement Directive (EUPPD), države članice zavezuje k večji uporabi BIM orodij - Building Information Electronic Modelling, ki multidisciplinarnim timom arhitektov, inženirjev, gradbenih podjetij ter lastnikov stavb oziroma stavbnih zemljišč omogočajo uporabo naprednih 3-D modelov, ki omogočajo večje sodelovanje in podporo tekom celotnega trajanja projekta - od prvih skic, do gradbenega procesa in končne izgradnje in predaje objekta, se pravi skozi celoten t.i. življenjski cikel objekta.

Več informacij na:
 http://inthefold.autodesk.com/in_the_fold/2014/01/european-parliament-directive-to-spur-bim-adoption-in-28-eu-countries.html

Vabilo na prvi mednarodni sejem inovacij in konkurenčnosti - »Innovation Connecting Show »

Objavljeno: 18.3.2014

Francosko veleposlaništvo v Sloveniji je 14. marca objavilo informacije o prvem mednarodnem sejmu inovacij in konkurenčnosti »Innovation Connecting Show », ki bo pod visokim pokroviteljstvom predsednika republike potekal od 16. do 18. septembra 2014 v Toulousu, na razstavišču Parc des expositions.

Sejem je namenjen mednarodnim podjetniškim grozdom, centrom za konkurenčnost in vsem tistim, ki se v akademskem, gospodarskem in podjetniškem svetu ukvarjajo z raziskavami. Sejem naj bi postal « izložbeno okno » inovacij in prispeval k razvoju sinergij med centri za konkurenčnost, podjetniškimi grozdi in naročniki.

Sejem so podprli Evropska komisija in številna francoska ministrstva (Ministrstvo za okrevanje proizvodnje, za inovacije  znotraj drobnega in digitalnega gospodarstva,  Ministrstvo za obrt, trgovino in turizem, Ministrstvo za visoko šolstvo in raziskave).

Vabilo se nahaja na povezavi:

http://www.ambafrance-si.org/Mednarodni-sejem-inovacij-Toulouse

 Več informacij o dogodku Vam je na voljo na spletni strani:

http://www.ics-show.com/

V priponki pa so vam na voljo predstavitveni dokumenti v francoskem in angleškem jeziku.

Nazaj 1 | 2 | 3 Naprej