Aktualne novosti

Sortiraj: Novejše / Starejše

27. avgust 2019 - SREČANJE ČLANOV SRIP PSiDL

Objavljeno: 15.7.2019

Vsem SRIP-om se konec leta zaključuje II. faza delovanja in jih čaka prijava na tretjo fazo. SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo se je v zadnjem obdobju tako številčno kot vsebinsko povečal, zato bi bilo potrebno dopolniti Akcijski načrt.

Zavod TIGR bo letos organiziral tradicionalno podopustniško srečanje članov. Letošnje srečanje bo na lokaciji podjetja REM v Trebnjem v torek, 27. avgusta 2019.

Na dogodku si bodo člani SRIP-a ogledali demonstracijski objekt, ki je bil tam postavljen v okviru projekta TIGR4smart, ki ga je sofinanciral MIZŠ. Srečanje bomo izkoristili tudi za pogovor članov vseh štirih stebrov o tem kako dopolniti Akcijski načrt SRIP-a in se pripraviti na prijavo za tretjo fazo delovanja.

Na srečanju bodo udeleženci spoznali primer "pametne hiše", se srečali z demonstracijo tehnologij v objektu, izvedeli vse o uporabi dronov v gradbeništvu, BIM tehnologijo, lahko preizkusili google očala in še kaj.

V gostišču »Galaksija« bo kosilo in pa nadaljevanje s spoznavnim srečanjem članov. Načrtovano je tudi tekmovanje v kegljanju, kjer se bodo pomerile ekipe članov stebrov, upravnega odbora in strokovnega sveta SRIP PSiDL.

Veselimo se srečanja z vami, zato prosimo, da si datum 27. avgust že kar zdaj rezervirate!

 

Tehnologija BIM je s strani projektantskih hiš že osvojena

Objavljeno: 12.7.2019

V majski številki Glas gospodarstva - Gradnje je zelo zanimiv članek o uvedbi BIM tehnologije v projektiranje. Slovenija sicer še nima sprejetega Akcijskega načrta za uvedbo digitalizacije na področju grajenega okolja v Sloveniji, vendar se dosti naročnikov že odloča za uporabo tehnologije pri projektiranju.

Celotni članek iz revije Glas gospodarstva - Gradnje si lahko preberete na povezavi.

****

23. maj 2019 - Dan Združenja za beton Slovenije 2019

Objavljeno: 11.6.2019

ZBS Združenje za beton Slovenije in Z TIGR sta organizirala dogodek DAN ZBS. ZBS se je letos vključil v SRIP PSiDL, zato je bil dogodek organiziran v sodelovanju z Zavodom TIGR. Zaradi dobrega sodelovanja s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, Univerze v Mariboru in z doc. dr. Milanom Kuhto je bil DAN v Mariboru.

Dneva Združenja za beton Slovenije se je letos udeležilo več kot 130 udeležencev.

Celotno poročilo dogodka si lahko preberete v dokumentu.

****

Nazaj 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Naprej